T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DİYARBAKIR / SUR - GAP Karaçalı Anadolu Lisesi

E-TWİNNİNG DİJİTAL AYAK İZİM PROJESİ

E-TWİNNİNG DİJİTAL AYAK İZİM PROJESİ

Dijital Ayak İzimi Yönetiyorum

Projemizde öğrencilerimizle beraber sanal dünyada farkında olduğumuz ve farkına bile varmadığımız dijital ayak izlerimizi takip ederek onları güvenli ve kontrol edilebilir alanlarda tutarak toplumuzda güvenli internet bilinci oluşturmaktır.

Gizliliğinizi koruma

-Güçlü parolalar kullanın: Tahmin edilmesi veya kırılması zor olan karmaşık parolalar kullanın. Birden fazla hesap için aynı şifreyi kullanmaktan kaçının.

03-05-202403-05-202403-05-2024

-Sosyal medya etkinizi sınırlayın: Sosyal medya platformlarında paylaştığınız  telefon numaranız, adresiniz veya finansal bilgileriniz gibi hassas bilgileri paylaşmaktan kaçının.

-Gizlilik ayarlarınızı gözden geçirin: Sosyal medya gizlilik ayarlarınızı kontrol edin. Gönderilerinizi ve kişisel bilgilerinizi kimlerin görmesini istiyorsanız, ona göre ayarlayın.

Güvenliğinizi koruma

-Anti-virüs yazılımı kullanın: Bilgisayarınıza anti-virüs yazılımı kurun ve güncel tutun. 

-Kimlik avı dolandırıcılıklarına karşı dikkatli olun: Kimlik avı dolandırıcılıkları, kişisel veya finansal bilgilerinizi ifşa etmeniz için sizi kandıran sahte e-postalar veya mesajlardan oluşur. Şüpheli e-postalara veya mesajlara karşı dikkatli olun ve bağlantılara tıklamaktan veya ekleri indirmekten kaçının.

-İki faktörlü kimlik doğrulama kullanın: İki faktörlü kimlik doğrulama etkinleştirmek, hesaplarınıza ekstra bir güvenlik katmanı ekler.

-Yazılımınızı düzenli olarak güncelleyin: Yazılımınızı güncel ve çalışır durumda tutun.

               

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.06.2023 - Güncelleme: 03.05.2024 14:54 - Görüntülenme: 164
  Beğen | 0  kişi beğendi